Jurnalul unei zăpăcite – studenţie la seral – sunt angajată!

A trecut şi prima mea zi de studentă…De la fratele meu ştiu că la TCM nu sunt multe studente. La el în grupă era o singură fată. Dar ce spune el se referă la Iaşi, nu la Suceava.

În grupa mea, 113, suntem în număr egal, fete şi băieţi. Mă încântă că regăsesc în numărul grupei cifra mea favorită – 13.

Am cunoscut azi o fată simpatică. E de o vârstă cu mine, tot plinuţă şi poartă numele meu. Are o fetiţă de un an, frumoasă foc. A rămas însărcinată, s-a căsătorit cu tatăl copilului dar nu-l iubeşte. Mergeau împreună la pregătirea pentru admiterea la facultate la acelaşi profesor, pe ea a atras-o faptul că era virgin şi l-a „sedus”, iar în urma acelei unice partide de sex s-a născut fetiţa lor. El a intrat la medicină, părinţii lor au insistat să se căsătorească…Ea vrea doar sex, dacă îi place un tip, e cu el  – semănăm până şi la asta. O invidiez că are copil.

Doamne, ce frig e în aulă…în ciuda vremii de afară, e un octombrie cald, merg la facultate cu haine groase şi cu mănuşi pe mâini. În pauză, ies la o ţigară şi discut cu colegii. Reuşesc să mă împrietenesc cu două fete: una liniştită şi cuminte, îmi aminteşte de colega mea de bancă din clasa a IX-a şi alta plină de viaţă, simpatică, cu un corp frumos şi o figură interesantă. Din toţi colegii, mai mult fetele sunt fumătoare. Un coleg se uită la noi, fetele, cum fumăm, şi spune: „Nu v-aş săruta pentru nimic…Mirosiţi ca o gură de canal….”.

Am început serviciul Sunt mecanic la o fabrică de încălţăminte, am noroc ca sunt repartizată la atelierul energetic. Colegii mei pleacă la trei şi până plec, la şase, sunt singură.  Mai vin colegii mei, studenţi, care lucrează la atelierul mecanic, în rest, e linişte.

Mi s-a propus să concurez pentru titlul de Miss Boboc… nu sunt o frumoasa, cred că au înnebunit colegii mei…chiar e ciudat..La serviciu, mă vor pentru Miss fabrică, la facultate, pentru Miss boboc…cred că ar fi ciudat să încerc…nici măcar nu am vreun talent deosebit, să am curajul să încerc…Da, la Miss Piggy, aş reuşi să câştig..

Am fost mutată la serviciu la atelierul mecanic. Sunt la reparaţii curente, adică repar maşinile de cusut ale fetelor care produc.Am invăţat foarte bine să repar o maşină de cusut: azi am facut tot ce trebuie, eram mândră de mine dar….nu am strâns bine şuruburile, totul a luat-o razna….

Fiecare dintre noi, studentele, este repartizată lângă un mecanic cu experienţă. Nu au ce face, săracii, trebuie să ne suporte: ordin de la şef! Merg în secţie după „,maestrul”            meu – e un tip foarte de treabă, cuminte şi modest. Am în mână o sticlă goală, trebuie să o umplem cu ulei de maşină. Mă uit lung la sticluţă….mă uit lung la mecanicul meu….mă întreb: oare cum sună sticluţa în contact cu capul lui? Încerc să mă abţin….încerc….dar nu mai pot! Iau sticluţa, îl lovesc încet în cap (nu-l doare, sticluţa e de plastic), toate fetele de pe bandă râd, mecanicul meu se face roşu şi bâiguie: Ho, tu!

O prietenă de a mea vrea să-şi ajute mecanicul – unge maşina de cusut în toate găurile existente. Vrea şi mecanicul să facă un ciubuc, să coase şi el o pereche de papuci. Începe, concentrat. Ne uităm la el, şi noi, toate studentele, izbucnim în râs: are săracul mecanic o faţă….vărsat de vânt, dar cu punctuleţe negre!

Azi merg în mare viteză spre serviciu. Ca de obicei, merg pe jos: economie, ce să fac, nu am destui bani şi pentru navetă. Trece pe lângă mine un coleg, mecanic, călare pe motocicletă. Opreşte şi spune: Suie! Eu, normal, spun: NU!!! Nu trebuie să insiste mult să mă sui lângă el, nu zice decât: Dar ce, ţi-e frică? Porneşte, şi eu mă ţin de spatele motocicletei. Îmi zice să mă ţin mai bine, să nu cad. Bâigui că e bine aşa cum fac eu. Îmi zice: Ştii, până acum am băut, sunt foarte beat. Îl îmbrăţişez cât pot. Ajungem aproape de fabrică şi eu mă ascund cât pot după el, mi-e cam ruşine să fiu văzută într-o asemenea companie. Ajung în atelier şi colegii mei mă măsoară zâmbind. Unul zice: Ai venit cu Vasile, cu motocicleta, nu? Eu, stacojie, îl întreb: De unde ştii? Îmi zice: După semnul tău de pe picior. Uf, eram şi în fustă scurtă!

M-am întâlnit după serviciu cu iubitul meu. Pentru mine, aleargă cam o oră. Ce să fac, m-am săturat să fiu plinuţă. După, mergem unde vrea el. Ca de obicei, mă duce la video, distracţia favorită a lui. Nu şi a mea! Intru într-o cameră, unde toţi stau şi se uită la un ecran. Nu am deloc răbdare, aşa că stau ore bune în bucătăria gazdei, fumând ţigară de la ţigară.

Spune azi şeful: studenţii merg în secţia de cauciuc, curăţă maşinile. Mi se dă un o bucată de pânză albă, cu care îmi strâng părul. În secţie e frig, pe mine mă doare burta rău – am problemele feminine lunare (am scăpat şi luna asta!) şi încep să plâng. Unul dintre colegi mă vede şi mă duce, printr-o spărtură în zid, într-o altă încăpere. Mă consolează cât poate. Mie mi-e ciudă că am fost văzută atât de slabă, nu-mi place să plâng.

Un coleg de la serviciu, student în anii mai mari, mă place. E drăguţ, brunet cu ochii negri şi tenul alb. Merg cu el pe malul apei. Se dezbracă şi….doamne, ce piept păros are! Iecs! Fac sex cu el, dar fără nici o pasiune din partea mea. Ne spălăm în râu – e una din zilele calde de toamnă.

Merg liniştită până în atelier să îmi iau hârtie igienică. Reuşesc să deschid geanta şi intră şeful. Ţipă la mine: De câte ori să-ţi spun că sunteţi angajaţi să staţi în secţie, şi nu în atelier? Prind rapid în mână hârtia igienică, i-o arăt şi îi spun: Mecanicii nu merg la WC? Se înroşeşte tot şeful meu şi pleacă rapid.

Mergem azi acasă la unul dintre colegi, e ziua lui. Punem muzică populară, dansăm. Adică, eu reuşesc să îi calc pe picioare pe cei care au curajul să mă înveţe să dansez. Pe sală trece tatăl sărbătoritului, în mână cu un biberon. Are cam 50 de ani, e îmbrăcat cu o cămaşă de noapte albă şi pe cap are o scufie cu moţ.

Ce bine că e vară! Merg la serviciu de la şase dimineaţa (bocesc de somn pe drum, dar nu contează) şi la zece termin. După, ştrandul e al meu! Şefii au constatat că în atelier geamurile sunt cam murdare, aşa că noi, fetele, avem sarcina să le spălăm. Toate suntem azi în fuste. Colegele mele ştiu că am mereu costumul de baie pe mine, aşa că au decis: eu mă sui pe masă să curăţ geamurile. Nici nu reuşesc să mă sui bine, că toţi mecanicii se învârt în jurul meu: îmi aduc alcool, ziare….tot ce îmi doresc.

Azi ni s-a propus nouă, studenţilor, să fim membri de partid. Cotizaţia e mai mare ca la UTC, aşa că refuzăm toţi politicos. Spunem că nu avem timp acum, sunt prea lungi şedinţele.

La facultate, a început sesiunea de vară. Îmi iau cele două săpămâni de concediu de studii pe care le mai am – două le-am luat pentru sesiunea de iarnă şi….la învăţat, băieţi!

Reclame

17 gânduri despre „Jurnalul unei zăpăcite – studenţie la seral – sunt angajată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s