Jurnalul unei zăpăcite – tristete

E luni iar…zi rece, de toamnă….Încerc să alung starea care mă cuprinde, de tristeţe, moarte şi plâns. Am o zi în care îmi aduc aminte doar lucruri triste, în care mă simt coborâtă, fără nici o valoare.

            E o zi în care trebuie să tac, să vorbesc doar cu mine însămi. Aş fi în stare să spun ceea ce gândesc şi nu e bine. Nu îmi place să fiu egoistă, dar câteodată trebuie. Chiar dacă iubesc, dacă această iubire afectează relaţia cu cei care depind de mine, cu cei pe care i-am aruncat eu în viaţă, pot să trec peste ea. Femeile devin egoiste atunci când au de apărat soarta celor care depind de ei. Între copii şi bărbat….sigur îmi aleg copiii.

            Mă urăsc atunci când judec pe altcineva decât pe mine însămi. Astăzi sunt în ziua de ură. Nu ştiu să iubesc, ştiu doar să mă dăruiesc. Dacă cel pe care îl iubesc mă face să mă simt vinovată faţă de copiii mei, pierde.

            Am nevoie de stabilitate, dar o stabilitate totală. Nu ştiu să protejez pe alţii, nici măcar pe mine nu ştiu să mă protejez. Ieri, când mi-ai cerut să vin cu tine, deşi ştiai că îmi doresc să fiu lângă copiii mei, m-ai ajutat să gândesc. Iubirea iraţională nu poate dura prea mult. Se stinge în cotidian.

            Iubitule, sunt capabilă să te aştept, doar atât, nu sunt destul de pasională să renunţ la familia mea pentru o iluzie. Nu îmi doresc situaţii penibile. Ştiu că nu sunt capabilă să le fac faţă. Te rog doar să nu te foloseşti în mod conştient de mine. Ştiu teoretic că iubirea înseamnă dăruire, nu cerinţă. Încerc să nu cer….dar nu pot, dacă tăcerea îmi afectează viaţa. Acum nu ştiu ce vreau, nu ştiu unde sunt. Mă simt pierdută, azi. Mâine voi râde din nou, lasă-mă să plâng. 

Reclame

10 gânduri despre „Jurnalul unei zăpăcite – tristete

 1. „Nu ştiu să iubesc, ştiu doar să mă dăruiesc.” – superb spus… gândim la fel…
  – – –
  totul e relativ, deci temporar, ca o zi proasta(rea)… Sanatate, curaj si tot înainte!

 2. Rovigilantes …cu cata infatuare recunosti ca tu esti „autorul” tristetii ei …..nu e regret …. ..e mandrie, infatuare..”.ce grozav sunt” !!

  • Adapost

   Pierdem timpul cu placere. Avem dezbateri de genul:
   Sacru sau profan?
   Materialist sau doar pentru suflet?
   Viata intru sobrietate sau boemie?
   Poti trai fara dragoste si prieteni?
   Poti trai singur?

   Nu am tras niciodata o concluzie.
   Eu, de curand, am incetat sa-mi mai pun intrebari.

   Pentru mine viata s-a simplificat considerabil. Mi-a venit apocalipsa. Sunt un mort viu, dar bizar, acum parca sunt mai stapan pe mine. Am pierdut tot, si, ciudatenia dracului, parca e noua mea rezurectie. Poate, in sfarsit, ma maturizez. Asta nu stiu daca e de bine
   sau de rau. Mi se pare ca imi pierd simtul umorului, dar exista si o parte pozitiva…parca nu mai sunt asa arogant ca altadata.

   Pornitul de la zero are si alte avantaje. Nu poti porni spre minus infinit,,,sau poate e posibil…nu stiu…
   A propos de “nu stiu”…in sfarsit recunosc ca nu stiu nimic si incep sa nu ma mai implic in discutii aiurea. Ma uit, ascult, sau simulez ca ascult, zambesc cand e cazul, dau din cap in semn de intelegere cand imi este cautata privirea, sunt un auditoriu perfect…sau par ca sunt…
   O sa spuneti ca asta e tot aroganta…nu e…cineva m-a invatat ca poti face oameni fericiti ascultandu-i si privindu-i in ochi. Traim intr-o epoca in care nimeni nu mai asculta pe nimeni si fiecare vrea sa se asculte pe el insusi, dar nu in fata oglinzii, ci sa se exhibe in Agora. Exact ca mine acum…

   Imi doresc sa vina extraterestrii, sa le invat limba si sa ii rog sa ma angajeze sa le dau cu matura prin capsula temporala, sa ma plimb de colo-colo printre epoci si galaxii si din cand in cand sa ma opresc in date importante ale vietii mele sa imi corectez greselile…Vedeti? Numai prostii emit…Inca nu ma maturizez…

   Si totusi…cred ca cele mai frumoase clipe din viata sunt greseli perfecte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s