Jurnalul unei zăpăcite – Mi-e dor de nebunie

Zi de zi, mă dovedesc banală. Gătesc, spăl, fug repede acasă. Zilele se scurg într-o mocirlă a plictiselii.

Nu ies în oraș fără mama. Îmi place prezența ei, o iubesc infinit de mult. Dar am nevoie de pașii mei tropăind singuri, repede-repede. Îmi lipsește mersul hai – hui, fără a privi în urmă, fără a încerca să aud cuvinte ascunse de zgomotele străzii.

Fug seara repede acasă, să am grijă de tata. Să-i ascult bolile amplificate de ipohondrie. Să-l cert că de doi ani nu iese din casă.

Am obosit să fiu singurul prieten și partener de conversație al părinților mei. Să îi liniștesc, pe fiecare în parte Îi iubesc pe amândoi imens. Simt totuși cum mă prăbușesc încet. Cum bătrânețea mă îmbrățișează prea devreme.

Cândva, acum o perioadă am avut un iubit. Îmi era un pic bine cu el. Spun un pic, și el mă făcea să mă simt bătrână in ultimul timp. Nu ieșeam decât la crâșmă, și de acolo de multe ori cu taxiul. Sau rămâneam la el, muncind la prea multe beri. Plimbarea era doar un vis. Că și plecatul undeva. Plecam in planuri de, mâine va fi. Am obosit, și am plecat fără cuvinte.

Și mi se face dor de nebunia de divorț. Perioada când nimic nu conta. Perioada în care experimentam întâlnirile de sex. Perioada în care am cunoscut bărbați iubibili, care aveau perioadele lor de nebunie.

Au murit tineri. Nu mai eram cu ei, îi părăsisem in modul meu caracteristic. Recunosc că nu am încredere în relații și iubire, violurile tinereții mi-au oferit devalorizarea sexului opus.

Nu am dreptul să mă plâng acum. Am tot ce mă împlinește afectiv. Părinți lângă mine, sănătoși cât pot fi la vârsta lor, un copil fericit în căsătorie, altul fericit lângă mine. Și trei pisici zăpăcite.

Totuși…o evadare plină de nebunie, o strângere în brațe fără obligații, o plimbare de seară adolescentină cu un bărbat simpatic, poate o ieșire în alt oraș…. O noapte de sex și atât, undeva, departe….Nebunie, de ce-mi tulburi liniștea?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s